/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

EYBL U20 Budapest válogaott

értékelés
Értékeljen
Az eleve tartalékos Budapest válogatottat sérülések is sújtották az U20-as fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) utolsó csoportkörében. Helytállni sikerült ugyan, de a döntőbe jutás elmaradt.

Utolsó, csoportkörben rendezett EYBL-tornáján lépett pályára a lettországi Valmierában az U20-as Budapest válogatott. Sárosi Bulcsú némiképp tartalékos együttese helytállt a harmadik tornáján is, de ezúttal lemaradt a dobogóról.

A mester értékeli a történteket: „Az első mérkőzésen jól kezdtünk, de az ellenfél átvette az irányítást, és végül győzött. Elkerülhető hibáink miatt szenvedtünk vereséget, elég csak a huszonöt eladott labdát felhoznom. Az összecsiszolatlanság még nagyon érződött a játékunkon. A Valmieras ellen már sokat javultunk, de egészen elképesztő hazai pályát fújtak a játékvezetők. Pályafutásom öt legnagyobb győzelme közé sorolom az ellenük elért sikert. Hatalmas ellenszélben, tízpontos hátrányból tudtunk fordítani az utolsó három percben, tizennégy-nullás futással.

A hazaiak elleni sikerből Andrássy Géza 23 ponttal vette ki a részét, a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó játékos az All Star csapatba is bekerült. A magyar csapat legjobbjának egyébként a cserepadról kulcsszereplővé előrelépett Ramon Valeriót választották. A második napon volt igazán szükség arra, hogy megmutassa, mire képes valójában.

„A Tallin ellen nagyon jó mérkőzést játszottunk, a kevés pont ellenére az egyik legjobb teljesítményt nyújtottuk a sorozatban. A gondjaink azonban akkor kezdődtek, sérülés miatt Boros Márk és Chester Lewis is kidőlt a sorból. A jó erőkből álló, három, felnőttcsapatban is szereplő játékost felvonultató Riga ellen így is győztünk, egészen fantasztikus, hatvanöt százalékos dobóteljesítménynek köszönhetően. Az addig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok főszereplővé léptek elő, aminek nagyon örültem. A sérültlista azonban tovább bővült, most Kiss Ádám és Vincze Balázs esett ki a csapatból. Az utolsó, vasárnap reggeli mérkőzésre nagyon kevesen maradtunk, azzal együtt nyernünk kellett volna. Tízből kilencszer mi győznénk a minszkiek ellen, most pont azt az egy mérkőzést játszottuk, amikor nem ez történt. Amiatt kicsit keserű szájízzel zártuk a tornát.”

A Budapest válogatott három győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett a lettországi tornán, és lemaradt a korosztályos döntőről. Azzal együtt remekül helytállt az alkalmi csapat, amely kétszer is ezüstérmes lett.

„Sajnálom, hogy nem jutottunk a döntőbe, de ha valaki előzetesen azt mondja, hogy tíz győzelemmel és öt vereséggel zárunk a sorozatban, aláírom. Érdekesség, hogy mindhárom vasárnap reggeli mérkőzésünket elveszítettük, amiben nyilván benne van az is, hogy a hazai idő szerint reggel hét órás kezdés nem fekszik túlzottan a játékosoknak. Amellett nagy szerepe van annak is, hogy a torna végére elfogy az erő, mert a srácok nincsenek hozzászokva a hasonló iramhoz. A sorozatos sérülések is nagyrészt annak tudhatók be. Mindent egybevetve hálásak vagyunk a budapesti és az országos szövetségnek, nagyszerű kezdeményezés a Budapest válogatott. Jó lehetőséget kaptunk, amelyből reményeim szerint minden résztvevő profitált.”

TÁRSASÁGI ADÓKEDVEZMÉNY

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu